Aevin Dugas je 14 godina puštala svoju sitno loknastu kosu i tako ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Vjerovali ili ne, njoj je potrebno dva dana da osuši, a pet bočica balsama da oblikuje svoju kosu.


Ponosna na svoju afro frizuru, tridesetsedmogodišnja Ajvin Dagas kaže da je njena kosa inspirisala mnogo žena da odbace kozmetiku i odluče se za prirodan izgled kose. Nakon što se upisala u Ginisovu knjigu rekorda ona savjetuje svima da prate njen korak.

"U jednom periodu života željela sam kosu koja je perfektno ravna, ali sada sve što želim jeste da bude još veća“, rekla je.


Ajvin je za "Dejli Mejl" takođe ispričala kako muškarci reaguju na njenu kosu. Naime, kada ide na sastanke ona verzuje svoju kosu, pa tako jednom momku nije odmah otkrila svoju "tajnu".

"Jednom tipu sam tek nakon nekoliko viđanja rekla da imam najveću afro frizuru na svijetu. Kada me je izguglao šokirao se. Sljedeći put kada smo se vidjeli i on je nosio afro frizuru“

Slatka Ajvin, koja ima fanove širom svijeta, 14 godina je puštala svoju kosu. Da bi je tretirala na pravi način, njenoj kosi je potrebno pet bočica balsama kako bi dobila svoj oblik i sušenje od dva dana. Ona se nada da će biti najveća inspiracija djevojkama i ženama da puštaju prirodnu kosu i ne oštećuju je hemijom.

"Ne znam zašto, ali žene se dive mojoj kosi i žele da imaju takvu frizuru. Lijepo je biti nekome takva vrsta inspiracije", zaključuje dodajući da je njoj najveća inspiracija bila frizura njene mame iz šezdesetih.







Objavi komentar Blogger Disqus

 
Top